NYHET – O Chair

O Chair by Constance Guisset  – Inspirerad av 40 års erfarenhet

2024-06-11

David Design är stolta att presentera sin senaste skapelse, O Chair, en stol inspirerad av och en hyllning till Götessons, som firar 40 år i år. Lanseringen sker under design-eventet; 3 Days of Design i Köpenhamn, den 12-14 juni.

En historia av innovation och kreativitet
År 1984 grundade Ola Götesson sitt företag med en enkel men smart produkt – ett kabeldike i tråd. Denna innovativa lösning blev snabbt en succé och lade grunden för företagets fortsatta framgång. Sedan dess har bolaget varit med om en lång och framgångsrik resa. Götessons har vuxit till att bli koncernen Götessons Design Group och fler varumärken har tillkommit, varav David Design är ett av dem. För att fira detta jubileum har vi skapat O Chair, en modern tolkning av Ola Götessons ursprungliga vision, att med metalltråd skapa både funktion och design.

Nytt designsamarbete
I samband med utvecklingen av en jubileumsstol inleddes ett nytt designsamarbete med den franska designern Constance Guisset. Constance grundade sin studio 2009 och är känd för sitt arbete inom produktdesign, inredning och scenografi med samarbeten som Dior, Zanotta och Louis Vitton Malletier för att nämna några. Den mest kända produkten som Constance formgivit är pendellampan Vertigo. Hennes unika stil, som balanserar ergonomi, elegans och fantasi, har varit en ovärderlig tillgång i skapandet av O Chair. En stol där hon nyttjar metalltrådens alla möjligheter att skapa en skulpturell väldesignad produkt av detta enkla material.

Designad med materialet i fokus
O Chair är skapad med fokus på materialens uttryckskraft. Stativet väver samman trådarna för att maximera flexibilitet och komfort. I framtagningen har vi valt att inte kompromissa på något plan där fokus har varit både på god design och komfort. Denna bekväma stol fungerar såväl utomhus som inomhus och med dess konstruktion är den fullt stapelbar. För extra komfort finns en skräddarsydd sitsdyna som går att få i valfri textil. Detta ger användaren möjligheten att anpassa stolen efter den miljö där den ska placeras.

Ett urval av färger
Tack vare att O Chair erbjuds i sex noggrant utvalda RAL-färger ges ytterligare möjligheter att skapa personliga miljöer. Kulörerna är cremevit, blågrå, beigerosa, vinröd, mörkgrön samt svart. På specialbeställningar kommer det även att vara möjligt att köpa stolen i valfri kulör från RAL-skalan.

Lansering på 3 Days of Design
O Chair kommer att lanseras officiellt vid 3 Days of Design i Köpenhamn, ett evenemang som hyllar innovation och nytänkande inom möbeldesign. Vi ser fram emot att välkomna besökare från hela Europa att uppleva vår nya stol och fira denna speciella milstolpe med oss.

Ladda ner pressreleasen som pdf här

Läs mer om stolen här

SCROLL UP