Hållbarhet

Det eviga snacket om hållbarhet

Hållbarhet för oss är så viktigt att vi till och med valt att få in det bland våra kärnvärden. Vi kallar det EVIG. Vi vet att det låter stort men vi tror på riktigt att vår design ska leva för alltid.

David design står för möbler och inredning som inte är tillfälliga. De är skapade för att stå emot tider och trender. Hållbara material i kombination med ett designuttryck som ska hålla, tillverkas varje ikon för att kunna gå från generation till generation. Tidlös estetik och genomtänkt tillverkning gör att varje möbel behåller sin status i årtionden. Antagligen mer.

Om du inte tror oss kan vi höja vår trovärdighet med att flera av våra produkter är märkta av Möbelfakta. Dessutom har vi en hel hållbarhetsorganisation i ryggen som ser till att vi, våra leverantörer och samarbetspartner faktiskt lever upp till vårt kärnvärde och att det inte bara stannar vid en tråkig kliché. De har vi sett tillräckligt av genom åren.

Svartvit bild med montering av produkt
Svartvit bild med stolsdynor
En hållbar och kontrollerad leverantörskedja

För David design har långa och tighta leverantörssamarbeten varit en viktig punkt sedan företaget bildades. Kvalitet, schyssta villkor och fungerande samarbete har alltid fått kosta lite mer. Sedan 2021 har arbetet med hållbara leverantörskedjor en ny dimension, och arbetet strukturerats om i och med att vi numera deklarerar produkter i Möbelfakta. Kommande krav i lagstiftning kring arbetet med hållbara leverantörskedjor ser vi positivt på, och prioriterar detta område i vår organisation. 

David designs produktion är kundorderstyrd och i princip alla produkter tillverkas enligt kundens önskemål.  Vår produktion sker i egna lokaler i Ulricehamn, samt att komponenter och i vissa fall färdiga produkter i sortimentet, tillverkas av underleverantörer inom Sverige eller norra Europa. All montering, sammansättning, kvalitetskontroll och emballering sker i den egna produktionen. 

97% av alla inköp görs från svenska leverantörer

Av våra inköp kommer från svenska lokala leverantörer. Det är vi stolta över.

”Det ska kännas bra i magen att jobba med oss.”

Hos oss är alla välkomna

Medarbetarna hos David design är vår viktigaste resurs. Trivsel, välmående, jämlikhet och utveckling är och har alltid varit högsta prioritet för företaget. Hos oss är inkludering av människor en viktig fråga där vi arbetar efter Agenda 2030s mål 10 ”Minskad ojämlikhet”. Utgångspunkten är att vara ett socialt hållbart företag som säkerställer en rimlig rättvisa för generationer, både idag och i framtiden.

Trygg och ansvarsfull partner

David design ska vara branschens mest attraktiva företag att arbeta med och i – så lyder företagets vision. För oss är det viktigt att alltid agera ansvarsfullt i våra affärsrelationer, både internt och externt. I grunden handlar det om att man ska ha förtroende för oss som företag, där vi värderar etik, moral, schyssta villkor och ett gott affärsmannaskap. Det ska kännas bra i magen att jobba med oss.

SKROLLA UPP