Han tog examen från designskolan ENSAAMA Olivier de Serres och tillbringade tre år i England för att specialisera sig med en kandidatexamen i design och en masterexamen vid Birmingham Institute of Art and Design / BIAD-BCU, där han tog examen med utmärkelse 2005. Han återvände till Frankrike där han samarbetade med flera stora designbyråer.

Idag arbetar han som självständig i sin egen pariska studio. Florent Coirier designar enkla produkter med en stark semantik, alltid praktiska och funktionella. Från belysning till möbler, via små objekt, utvecklar studion produkter baserade på gedigen kunskap om industriella processer. Varje projekt utvecklas i nära samarbete med tillverkare.

Florent Coirier strävar efter att skapa tidlösa projekt, de flesta av dem är enkla vid första anblicken, men med specifika detaljer som gör dem unika och genomtänkta objekt. ”Vi tror på objekt med mening och som ger mening åt vardagen.” Formell forskning genom material och teknologier är avgörande för processen av projektutformning.

Med målet att designa produkter som alltmer är i överensstämmelse med vår miljö och vårt framtida sätt att leva.

Studion arbetar för internationella företag som Habitat, Ligne Roset, Cinna, Modular Instrument Lighting, Emu, bland annat.

Showing the single result