Om oss

DD_second_logo_white

Vilka är vi. Vad gör vi. Hur gör vi.

Vi omfamnar individualitet och vägrar att följa normen. Vi utmanar status quo. Vi strävar efter något utöver det vanliga. Vi skapar för att du ska kunna uttrycka din egen stil, attityd och unika personlighet. Med oss kan man sticka ut från mängden, hälla grädde på moset, äga något i flera generationer och bevisa sin egen personliga stil. Varje detalj har en tanke och varje del har en funktion. Vi har vägrat kompromissa i 30 år och tänker inte börja nu. Det är vårt löfte.

David Design startades 1988 av den tidigare popstjärnan och DJ:n David Carlson i Malmö. Grundad under en tid när skandinavisk design upplevde en andra våg av global uppmärksamhet, bidrog David Design till att återuppliva den skandinaviska designens anda med en fräsch och modern känsla. 1998 gjorde de rubriker när de ställde ut i ’Living in Sweden’ under Salone del Mobile i Milano. Denna utställning blev en milstolpe i skandinavisk designs historia. Trots att David Carlson lämnade varumärket för 15 år sedan, har företaget fortsatt att blomstra, med ett tydligt engagemang för kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. Idag är David Design ett internationellt varumärke, men troget sin skandinaviska arv, med produkter som designats av några av världens främsta designers. Företagets vision, såsom formulerad i slutet av 1900-talet, står fortfarande stark: smart, medveten och modern design som är både funktionell och hållbar.

I slutet av 90-talet uttryckte David Carlson följande bevingade ord:

”Millenniet är snart slut. Under nästa årtusende behövs bättre möbler för arbete och boende. Kvalitetsmässig design, funktion och hållbarhet är avgörande. Nyckelord är smart, diskret, medvetet, mänskligt, bekvämt och modernt.”

David Carlson
KOMPROMISSLÖSA

Inget lämnas åt slumpen, inget slinker igenom eller slarvas bort. Har vi lovat något, håller vi det. I design, i material och i hållbarhet. David design är jobbigt nördig i sin strävan efter egenhet. Tröttsamt envisa i sitt fokus på sin ikoniska möbel. Och helt och hållet galet obevekliga i sin strävan efter att leverera det som de själva tycker duger. Det bästa.

”Numera är David design ett väletablerat internationellt varumärke vars följare är ute efter ikoniska, funktionella och hållbara möbler och accessoarer.”

Håkan Nilsson, CEO

Och fortfarande (när vi sedan ganska länge har befunnit oss i ”nästa millennium”) förblir David design sin vision trogen. Numera är David design ett väletablerat internationellt varumärke vars följare är ute efter ikoniska, funktionella och hållbara möbler och accessoarer. Några av världens mest framstående formgivare har produkter i kollektionen, däribland Claesson Koivisto Rune, Luca Nichetto, Nendo, Inga Sempé och Richard Hutten. David design har fortfarande sin bas i Sverige. Fokus är att utveckla, producera och distribuera med den höga kvalitet som krävs av offentlig miljö, hotell och restauranger och samtidigt skapa skandinaviska klassiker som ska hålla i generationer både i hem och de mest krävande miljöer.

SKROLLA UPP