Patty Johnson är en designer och pedagog som är specialiserad på samspel mellan forskning, design, handel och kultur. Hon samarbetar med olika enheter för att skapa unika designprogram och produktkollektioner, särskilt inom tillverkning av kontraktsmöbler. Under de senaste femton åren har Patty varit drivande i storskaliga internationella design- och hantverksutvecklingsprojekt, med vikt på människocentrerade och hållbara designprinciper, i samarbete med organisationer som USAID, CIDA och IDB.

Hennes arbete, som har presenterats i utställningar, rapporter och konferenser över hela världen, återspeglar ett engagemang för etiska överväganden i utmanande projekt. Patty tror på den praktiska påverkan av design som en politisk kraft och strävar efter att öka förståelsen i kulturellt utbyte.

Patty har erhållit många utmärkelser, och sedan 2016 har hon varit biträdande professor och programdirektör för kandidatprogrammet vid Rhode Island School of Design. För närvarande är Patty involverad i projekt med Mabeo Furniture och ett kvinnligt ägt företag i Makedonien, där nya möbler lanseras 2024. Pattys utbildningsbakgrund inkluderar studier vid University of Toronto och en masterexamen i design från Central Saint Martins College of Art and Design i London, Storbritannien.

Showing the single result