Ruud Ekstrand, född 1943 i Malmö, är en framstående designer och grundare av Ruud Ekstrand Design AB. Med en karriär präglad av erkännanden har han mottagit prestigefyllda priser, inklusive Forsnäs-priset 1986 och Guldstolen 1992. Inte minst har Ekstrand vunnit det svenska designpriset 14 gånger.
Dessutom sträckte sig Ekstrands inflytande bortom möbler, eftersom han skapade det specialiserade möbeltyget Flex.

Han har specialiserat sig på möbeldesign för företag som Dux, Iform och Skandiform, och Ekstrand har blivit uppmärksammad för verk som fåtöljen KS 130 (Forsnäs-priset 1986) och soffan Piccolo (Guldstolen 1992).

Christer Norman och Ruud Ekstrand samarbetade på två möbelsamlingar under slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Christer Norman är särskilt känd för att ha designat serien Formula för Dux Studio Collection tillsammans med Ruud Ekstrand 1968. Denna serie omfattade en loungefåtölj (Toad), en soffa, stolar och bord som presenterades på möbelmässor i Stockholm, Köln och Chicago.

Efter några år lämnade Christer Norman designyrket medan Ruud Ekstrand fortsatte sin framgångsrika karriär med en egen designstudio.

Visar 2 resultat